Vepřová panenka s čatní

Ingredience


Anglická slanina 75 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cukr třtinový 375 g
Fazolové lusky zelené 600 g
Ocet jablečný 275 ml
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Rajčata 1500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 400 g
Zázvor celý 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli kořením, cukrem, octem, pepřem, nasekaným zázvorem a česnekem. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut.
  2. Očištěné fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Podle chuti okořeníme.
  3. Omyté maso ze všech stran opékáme na lžíci oleje asi 10 minut. Potom panenku osolíme a opepříme, nakrájíme na plátky a přidáme čatní, fazoky a nakrájenou pažitku.