Vepřová panenka s čatní
Ingredience
Anglická slanina |
75 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Cukr třtinový |
375 g |
Fazolové lusky zelené |
600 g |
Ocet jablečný |
275 ml |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
1500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
400 g |
Zázvor celý |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se solí, chilli kořením, cukrem, octem, pepřem, nasekaným zázvorem a česnekem. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut.
- Očištěné fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme je. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na lžíci oleje a osmahneme na ní fazolky. Podle chuti okořeníme.
- Omyté maso ze všech stran opékáme na lžíci oleje asi 10 minut. Potom panenku osolíme a opepříme, nakrájíme na plátky a přidáme čatní, fazoky a nakrájenou pažitku.