Minipizzy se špenátem a vejcem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 200 g
Mozzarella 125 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Špenátový protlak mražený 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh jemný 100 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce křepelčí 8 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh smícháme s 1/2 lžičkou soli, vejcem a žloutkem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté v chladničce asi 30 minut odpočinout.
  2. Rozmrazený špenát nadrobno pokrájíme. Oloupanou, nasekanou cibuli i česnek necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Promícháme a necháme vychladnout.
  3. Těsto prohněteme, rozdělíme na 8 dílů. Vyválíme malé pizzy, na každou naneseme špenát a popvrch posypeme na kostičky nakrájeným sýrem. Uprostřed vyhloubíme jamku, rozklepneme do ní křepelčí vejce. Mírně pokapeme olejem.
  4. Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.