Minipizzy se špenátem a vejcem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
200 g |
Mozzarella |
125 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Špenátový protlak mražený |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh jemný |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce křepelčí |
8 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvaroh smícháme s 1/2 lžičkou soli, vejcem a žloutkem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté v chladničce asi 30 minut odpočinout.
- Rozmrazený špenát nadrobno pokrájíme. Oloupanou, nasekanou cibuli i česnek necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Promícháme a necháme vychladnout.
- Těsto prohněteme, rozdělíme na 8 dílů. Vyválíme malé pizzy, na každou naneseme špenát a popvrch posypeme na kostičky nakrájeným sýrem. Uprostřed vyhloubíme jamku, rozklepneme do ní křepelčí vejce. Mírně pokapeme olejem.
- Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.