Hovězí vývar s koriandrem

Ingredience


Hovězí kližka 250 g
Jalovec 2 ks
Koriandr čerstvý 1 ks
Nové koření celé 4 ks
Paprika červená 3 ks
Pepř černý celý 10 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vývar z hovězích kostí 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kostky, 2 očištěné papriky nakrájíme na kostičky a společně umeleme. Vložíme do hrnce s vývarem, přidáme koření, lístky koriandru, oloupaný česnek a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek. Uvedeme do varu a necháme jen vzkypět. Odstavíme z ohně, necháme asi hodinu stát.
  2. Potom polévku osolíme, opepříme, procedíme přes utěrku a dáme na 5 hodin do chladu.
  3. Zbylou očištěnou papriku krátce povaříme, zchladíme a oloupeme. Z lusku vypícháme malá kolečka a rozdělíme je s lístky koriandru na vychlazené talíře. Zalijeme lehce želírujícím vývarem a podáváme.