Hovězí vývar s koriandrem
Ingredience
Hovězí kližka |
250 g |
Jalovec |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Nové koření celé |
4 ks |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý celý |
10 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky, 2 očištěné papriky nakrájíme na kostičky a společně umeleme. Vložíme do hrnce s vývarem, přidáme koření, lístky koriandru, oloupaný česnek a omytá, na kousky nakrájená rajčata. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek. Uvedeme do varu a necháme jen vzkypět. Odstavíme z ohně, necháme asi hodinu stát.
- Potom polévku osolíme, opepříme, procedíme přes utěrku a dáme na 5 hodin do chladu.
- Zbylou očištěnou papriku krátce povaříme, zchladíme a oloupeme. Z lusku vypícháme malá kolečka a rozdělíme je s lístky koriandru na vychlazené talíře. Zalijeme lehce želírujícím vývarem a podáváme.