Rajčata z Languedoku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
2 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velká zralá rajčata překrojíme na půlku, osolíme a obrácená je necháme asi 1 - 2 hodiny vysušit v hrnci. Poté je omyjeme a vydlabeme z nich všechnu dužinu.
- Olej smícháme s utřeným česnekem a směsí potřeme obě strany bílého chleba, aby změkl. Chléb i bylinky rozsekáme a promícháme. Směs vtlačíme do rajčat, pokapeme zbylou směsí oleje a česneku.
- Rajčata přendáme do zapékací mísy a necháme asi 5 minut na grilu při nízké teplotě zapéct. Poté teplotu zvýšíme, aby rajčata na povrchu trochu zezlátla.