Rajčata z Languedoku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 2 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velká zralá rajčata překrojíme na půlku, osolíme a obrácená je necháme asi 1 - 2 hodiny vysušit v hrnci. Poté je omyjeme a vydlabeme z nich všechnu dužinu.
  2. Olej smícháme s utřeným česnekem a směsí potřeme obě strany bílého chleba, aby změkl. Chléb i bylinky rozsekáme a promícháme. Směs vtlačíme do rajčat, pokapeme zbylou směsí oleje a česneku.
  3. Rajčata přendáme do zapékací mísy a necháme asi 5 minut na grilu při nízké teplotě zapéct. Poté teplotu zvýšíme, aby rajčata na povrchu trochu zezlátla.