Kořeněné sýrové tyčinky

Ingredience


Droždí 30 g
Koriandr mletý 0.5 polévková lžíce
Mák mletý 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 550 g
Mouka žitná bílá 150 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku a mletý koriandr. Droždí rozmícháme ve 20 ml vlažné vody a přidáme k mouce. Přilijeme 530 ml vlažné vody, přidáme sůl a mletou papriku, uhněteme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme 150 g nastrouhaného sýra a necháme asi 10 minut odpočinout.
  2. Těsto rozdělíme na 5 dílů, vytvarujeme koule, rozčtvrtíme je a vyválíme tyčinky dlouhé 20 cm. Urovnáme je na máslem vymazaný plech, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a mákem. Navlhčíme a necháme 20 minut odpočinout.
  3. Tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 15 minut.