Kořeněné sýrové tyčinky
Ingredience
Droždí |
30 g |
Koriandr mletý |
0.5 polévková lžíce |
Mák mletý |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
550 g |
Mouka žitná bílá |
150 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smícháme mouku a mletý koriandr. Droždí rozmícháme ve 20 ml vlažné vody a přidáme k mouce. Přilijeme 530 ml vlažné vody, přidáme sůl a mletou papriku, uhněteme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme 150 g nastrouhaného sýra a necháme asi 10 minut odpočinout.
- Těsto rozdělíme na 5 dílů, vytvarujeme koule, rozčtvrtíme je a vyválíme tyčinky dlouhé 20 cm. Urovnáme je na máslem vymazaný plech, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a mákem. Navlhčíme a necháme 20 minut odpočinout.
- Tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 15 minut.