Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami

Ingredience


Bazalka 2 ks
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Fazolové lusky zelené 2000 g
Jíška instantní 3 polévková lžíce
Krůtí prsa 800 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar slepičí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
  2. Fazolové lusky vyloupeme, fazole povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
  3. Krůtí prsa vyjmeme a necháme zabalená v alobalu 10 minut odpočinout. Do vypečené šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a osladíme.
  4. Maso s omáčkou a zeleninou ozdobíme plátky pomeranče. Podáváme s bramborovou kaší.