Krůtí prsa v pomerančové omáčce s fazolkami
Ingredience
Bazalka |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazolové lusky zelené |
2000 g |
Jíška instantní |
3 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
800 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar slepičí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přilijeme vývar, citronovou šťávu a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
- Fazolové lusky vyloupeme, fazole povaříme 7 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, opečeme na olivovém oleji do zlatova. Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku.
- Krůtí prsa vyjmeme a necháme zabalená v alobalu 10 minut odpočinout. Do vypečené šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a osladíme.
- Maso s omáčkou a zeleninou ozdobíme plátky pomeranče. Podáváme s bramborovou kaší.