Zeleninová polenta s bylinkami

Ingredience


Bazalka 10 g
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Kukuřičná krupice T 600 250 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát omyjeme a listy natrháme na kousky. Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme na plátky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a spolu s omytými bylinkami nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a bylinky a vše osmahneme. Vložíme připravenou zeleninu a opékáme ještě 5 minut. Přilijeme 750 ml vroucí vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme 20 minut.
  3. Pekáč vyložíme fólií, naplníme uvařenou polentou a zakryjeme další fólií. Po 20 minutách polentu vyklopíme a nakrájíme na plátky.
  4. Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem, obložíme listy salátu, rajčaty a čerstvými bylinkami.