Zeleninová polenta s bylinkami
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kukuřičná krupice T 600 |
250 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát omyjeme a listy natrháme na kousky. Oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme na plátky.
- Cibuli a česnek oloupeme a spolu s omytými bylinkami nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a bylinky a vše osmahneme. Vložíme připravenou zeleninu a opékáme ještě 5 minut. Přilijeme 750 ml vroucí vody, vmícháme kukuřičnou krupici, osolíme a opepříme. Zvolna vaříme 20 minut.
- Pekáč vyložíme fólií, naplníme uvařenou polentou a zakryjeme další fólií. Po 20 minutách polentu vyklopíme a nakrájíme na plátky.
- Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem, obložíme listy salátu, rajčaty a čerstvými bylinkami.