Šátečky plněné nepravou šlehačkou
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
0.1875 l |
Mouka pšeničná hrubá |
30 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Droždí |
20 g |
Mléko polotučné |
3 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
200 g |
Tuk Hera jedlý |
100 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze všech přísad vypracujeme těsto, vytvoříme kouli, dáme do studené vody minimálně na 2 hodiny. Lépe je nechat kynout těsto přes noc.
- Vykynuté těsto vysušíme, vyválíme plát 2 mm vysoký, vykrájíme čtverečky stejně velké, našikmo sbalíme kolem trubičky. Konce navlhčíme vodou a pevně stiskneme. Posypeme cukrem, ještě horké naplníme.
- Krém: za stálého míchání svaříme mouku s mlékem, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. Krém musíme hodně našlehat, aby byl lehký.