Šátečky plněné nepravou šlehačkou

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 0.1875 l
Mouka pšeničná hrubá 30 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Droždí 20 g
Mléko polotučné 3 polévková lžíce
Mouka polohrubá 200 g
Tuk Hera jedlý 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze všech přísad vypracujeme těsto, vytvoříme kouli, dáme do studené vody minimálně na 2 hodiny. Lépe je nechat kynout těsto přes noc.
  2. Vykynuté těsto vysušíme, vyválíme plát 2 mm vysoký, vykrájíme čtverečky stejně velké, našikmo sbalíme kolem trubičky. Konce navlhčíme vodou a pevně stiskneme. Posypeme cukrem, ještě horké naplníme.
  3. Krém: za stálého míchání svaříme mouku s mlékem, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. Krém musíme hodně našlehat, aby byl lehký.