Koblihy rychlé
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.2 dl |
Mouka polohrubá |
250 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk rostlinný |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kypřící prášek smícháme s moukou, přidáme cukr, rum, špetku soli, rozehřáté máslo, vanilku a mléko s rozšlehaným vejcem. Vypracujeme tuhé těsto a vmícháme rozinky.
- Lžící, namáčenou v horkém tuku, vykrajujeme noky a vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na mírném plameni, aby se tuk nepřipaloval. V průběhu smažení koblihy otáčíme, jakmile jsou usmažené, odkládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
- Podáváme jako zákusek nebo jako moučník s ovocnou omáčkou.