Koblihy rychlé

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.2 dl
Mouka polohrubá 250 g
Rum 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tuk rostlinný 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kypřící prášek smícháme s moukou, přidáme cukr, rum, špetku soli, rozehřáté máslo, vanilku a mléko s rozšlehaným vejcem. Vypracujeme tuhé těsto a vmícháme rozinky.
  2. Lžící, namáčenou v horkém tuku, vykrajujeme noky a vkládáme je do rozehřátého tuku. Smažíme na mírném plameni, aby se tuk nepřipaloval. V průběhu smažení koblihy otáčíme, jakmile jsou usmažené, odkládáme je na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  3. Podáváme jako zákusek nebo jako moučník s ovocnou omáčkou.