Koláč s jablkovou nádivkou

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Jablka 200 g
Ořechy lískové 70 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 50 g
Máslo čerstvé 80 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka polohrubá 200 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny přísady smícháme, vypracujeme těsto a rozdělíme na dva různě velké díly. Větší díl vymačkáme do dortové formy, poklademe nádivkou a z menší části uděláme mřížku.
  2. Příprava nádivky: z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmíchme nastrouhané oříšky a jablka.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.