Koláč s jablkovou nádivkou
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Jablka |
200 g |
Ořechy lískové |
70 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
50 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka polohrubá |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechny přísady smícháme, vypracujeme těsto a rozdělíme na dva různě velké díly. Větší díl vymačkáme do dortové formy, poklademe nádivkou a z menší části uděláme mřížku.
- Příprava nádivky: z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmíchme nastrouhané oříšky a jablka.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.