Králičí ragú s bylinkami
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Králičí maso |
1200 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Šalvěj čerstvá |
2 ks |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar slepičí |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř, porce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky, oloupané, rozpůlené stroužky česneku, na kostičky nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem, vývarem a přidáme plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.
- Oloupaná rajčata zbavíme zrnek a nakrájíme na hrubo. V polovině doby varu je přidáme k masu a dusíme společně. Krátce před koncem varu přidáme olivy.
- Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ochutíme skořicí.