Králičí ragú s bylinkami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Citrony 1 ks
Feferony 1 ks
Králičí maso 1200 g
Olej olivový 6 polévková lžíce
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Šalvěj čerstvá 2 ks
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 200 ml
Vývar slepičí 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř, porce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky, oloupané, rozpůlené stroužky česneku, na kostičky nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem, vývarem a přidáme plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.
  2. Oloupaná rajčata zbavíme zrnek a nakrájíme na hrubo. V polovině doby varu je přidáme k masu a dusíme společně. Krátce před koncem varu přidáme olivy.
  3. Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ochutíme skořicí.