Balenka piškotová

Ingredience


Cukr krupice 4 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Marmeláda jahodová 1 hrnek
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Tuk Hera jedlý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papír na pečení položíme na plech, silně pomažeme ztuhlým máslem a posypeme hrubou moukou.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme cukr, žloutky a zlehka zaprašujeme moukou. Těsto zlehka obracíme, jinak by kleslo. Hotové těsto rozetřeme 3/4 cm vysoko do obdélníkového tvaru na připravený papír. Pečeme na horní drážce ve středně vyhřáté troubě. Je-li plát uprostřed upečený, vyjmeme jej z trouby, sejmeme i s papírem z plechu, položíme na vál horní stranou dolů a po chvíli papír sloupneme. Potřeme marmeládou, sbalíme a necháme vychladnout. Studenou balenku pocukrujeme.