Balenka piškotová
Ingredience
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Marmeláda jahodová |
1 hrnek |
Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce |
Tuk Hera jedlý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papír na pečení položíme na plech, silně pomažeme ztuhlým máslem a posypeme hrubou moukou.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme cukr, žloutky a zlehka zaprašujeme moukou. Těsto zlehka obracíme, jinak by kleslo. Hotové těsto rozetřeme 3/4 cm vysoko do obdélníkového tvaru na připravený papír. Pečeme na horní drážce ve středně vyhřáté troubě. Je-li plát uprostřed upečený, vyjmeme jej z trouby, sejmeme i s papírem z plechu, položíme na vál horní stranou dolů a po chvíli papír sloupneme. Potřeme marmeládou, sbalíme a necháme vychladnout. Studenou balenku pocukrujeme.