Hrušky na červeném víně

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 225 g
Hrušky 6 ks
Skořice celá 1 ks
Víno červené 570 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V zapékací nádobě nebo hluboké pánvi přivedeme k varu víno, citrónovou šťávu s kůrou, cukr a skořici. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom prudce vaříme 1 minutu.
  2. Hrušky podélně oloupeme a odstraníme bubáka. Hrušky postavíme do slabě vroucího vína stopkami nahoru. Pomalu vaříme 20 minut, až budou hrušky měkké. Pokud sirup hrušky celé nezakryje, vaříme je položené na boku, poléváme a obracíme. Hrušky necháme v sirupu zchladit a vyndáme je, až když jsou vlažné. Skořici a citrónovou kůru vyjmeme.
  3. Pokud je sirup stále řídký, vyndáme z něj hrušky, část vyvaříme. Sirup nalijeme na hrušky. Podáváme teplé nebo necháme zchladit v lednici. Můžeme zdobit šlehačkou a lupínky pražených mandlí.