Baskická čokoládová pěna
Ingredience
Čokoláda hořká |
180 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Rum |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
75 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci smícháme čokoládu, nalámanou na malé kousky, s vodou.
- Vaříme při velmi nízké teplotě až do hustého krému.
- Odstavíme, necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo.
- Postupně zašleháme žloutky a přiléváme rum. Z bílků ušleháme pevný sníh, pomalu smícháme s pěnou.
- Nalijeme do misek a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.