Dušená zelenina s vepřovými panenkami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Kapusta hlávková |
400 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 špetka |
Vepřová panenka |
400 g |
Vývar z hovězích kostí |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, očištěný pórek na kolečka. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na oleji.
- Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a zprudka opečeme po všech stranách. Vmícháme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a za častého míchání asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 30 - 35 minut.
- Dušenou zeleninu s masem dochutíme Vegetou, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s celozrnným chlebem.