Dušená zelenina s vepřovými panenkami

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 1 ks
Kapusta hlávková 400 g
Mrkev kořen 200 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 špetka
Vepřová panenka 400 g
Vývar z hovězích kostí 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky. Omytou kapustu nakrájíme na nudličky, očištěný pórek na kolečka. Oloupanou cibuli jemně pokrájíme a necháme zesklovatět na oleji.
  2. Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostky. Přidáme k cibuli a zprudka opečeme po všech stranách. Vmícháme zeleninu s bramborami, osolíme, opepříme a za častého míchání asi 5 minut opékáme. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme pod pokličkou 30 - 35 minut.
  3. Dušenou zeleninu s masem dochutíme Vegetou, upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s celozrnným chlebem.