Kuře s bazalkovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Fenykl sladký - hlíza 50 g
Kuře 1000 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Vývar slepičí 300 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře rozdělíme na 8 kousků, kůži odstraníme a porce vykostíme. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji.
  2. Ke kuřeti přidáme oloupaný, nasekaný česnek, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekané bylinky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
  3. Vývar procedíme a povaříme v něm oloupanou cibuli, mrkev, fenykl a pórek nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.
  4. Na talíře upravíme porce kuřete, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky bazalky.