Kuře s bazalkovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Fenykl sladký - hlíza |
50 g |
Kuře |
1000 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Vývar slepičí |
300 ml |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuře rozdělíme na 8 kousků, kůži odstraníme a porce vykostíme. Maso osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách na oleji.
- Ke kuřeti přidáme oloupaný, nasekaný česnek, omytá, nadrobno nakrájená rajčata, nasekané bylinky a vše krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
- Vývar procedíme a povaříme v něm oloupanou cibuli, mrkev, fenykl a pórek nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a přidáme smetanu.
- Na talíře upravíme porce kuřete, obložíme zeleninou a ozdobíme lístky bazalky.