Špenátové nočky

Ingredience


Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Špenátový protlak mražený 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 90 g
Sýr Ricotta 225 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát důkladně zbavíme vody. Smícháme se sýrem Ricotta, polovinou nastrouhaného Parmezánu, solí, pepřem a špetkou čerstvě namletého muškátového oříšku. Postupně zašleháme vejce, až hmota dobře drží, potom tvarujeme nočky. Na každý noček použijeme 1 lžíci hmoty.
  2. Po 3 - 4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody, vaříme 1 až 2 minuty, dokud nočky nevyplavou. Poté je přendáme do máslem vymazané zapékací formy.
  3. Posypeme zbytkem Parmezánu a másla. Ohříváme 10 minut v troubě, před podáváním opečeme na předehřátem grilu.