Špenátové nočky
Ingredience
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Špenátový protlak mražený |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
90 g |
Sýr Ricotta |
225 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát důkladně zbavíme vody. Smícháme se sýrem Ricotta, polovinou nastrouhaného Parmezánu, solí, pepřem a špetkou čerstvě namletého muškátového oříšku. Postupně zašleháme vejce, až hmota dobře drží, potom tvarujeme nočky. Na každý noček použijeme 1 lžíci hmoty.
- Po 3 - 4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody, vaříme 1 až 2 minuty, dokud nočky nevyplavou. Poté je přendáme do máslem vymazané zapékací formy.
- Posypeme zbytkem Parmezánu a másla. Ohříváme 10 minut v troubě, před podáváním opečeme na předehřátem grilu.