Paprikový salát s kapary
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Kapary sterilované |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Paprika zelená |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Velké papriky třech barev přepůlíme, odstraníme semínka a stopky. Papriky stlačíme, vnější strany pomažeme olejem a dáme na předehřátý gril. Grilujeme, až se slupka zvrásní, poté je zabalíme do ubrousku a necháme 15 minut odležet. Vybalíme, uvolněnou slupku sloupneme.
- Papriky nakrájíme na silnější proužky a upravíme na talíři. Posypeme nasekaným česnekem, bazalkou, majoránkou a kapary.
- Smícháme zbytek oleje, ocet, sůl, pepř a salát směsí polijeme.
- Před podáváním chladíme asi 1 hodinu v lednici.