Paprikový salát s kapary

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Kapary sterilované 2 polévková lžíce
Majoránka 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Paprika zelená 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké papriky třech barev přepůlíme, odstraníme semínka a stopky. Papriky stlačíme, vnější strany pomažeme olejem a dáme na předehřátý gril. Grilujeme, až se slupka zvrásní, poté je zabalíme do ubrousku a necháme 15 minut odležet. Vybalíme, uvolněnou slupku sloupneme.
  2. Papriky nakrájíme na silnější proužky a upravíme na talíři. Posypeme nasekaným česnekem, bazalkou, majoránkou a kapary.
  3. Smícháme zbytek oleje, ocet, sůl, pepř a salát směsí polijeme.
  4. Před podáváním chladíme asi 1 hodinu v lednici.