Vřeténka se špenátem a slaninou
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
90 g |
Špenát listový čerstvý |
225 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny konzumní |
340 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vřeténka uvaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme okapat. Z čerstvého špenátu odtrháme stonky a listy dobře omyjeme. Necháme okapat.
- Slaninu nakrájíme na jemno, čili papričku a papriku přepůlíme, odstraníme semínka, stopky a pokrájíme na tenké proužky, cibuli také. Špenát srolujeme a rozkrájíme na jemno.
- Na pánvi rozpálíme olej a přidáme utřený česnek, cibuli, papriky a slaninu. Restujeme 2 minuty, přidáme špenát a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Osolíme, opepříme.
- Okapané těstoviny smícháme se špenátovou směsí a ihned podáváme.