Vřeténka se špenátem a slaninou

Ingredience


Česnek 1 ks
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 90 g
Špenát listový čerstvý 225 g
Sůl 1 špetka
Těstoviny konzumní 340 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vřeténka uvaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme okapat. Z čerstvého špenátu odtrháme stonky a listy dobře omyjeme. Necháme okapat.
  2. Slaninu nakrájíme na jemno, čili papričku a papriku přepůlíme, odstraníme semínka, stopky a pokrájíme na tenké proužky, cibuli také. Špenát srolujeme a rozkrájíme na jemno.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme utřený česnek, cibuli, papriky a slaninu. Restujeme 2 minuty, přidáme špenát a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Osolíme, opepříme.
  4. Okapané těstoviny smícháme se špenátovou směsí a ihned podáváme.