Buchty domácí plněné

Buchty domácí plněné - obrázek

Ingredience


Citrony 20 g
Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 100 g
Droždí 50 g
Máslo čerstvé 350 g
Mléko polotučné 700 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1500 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.
  2. Do zbylé prosáté mouky přidáme vejce, sůl, kůru z omytého citronu, polovinu dávky rozpuštěného vlažného másla, zbylé vlažné mléko a kvásek. Vše dobře propracujeme.
  3. Těsto necháme vykynout, potom je rozválíme na slabší plát a nakrájíme na čtverce asi 4x4cm. Do středu naneseme jednotlivé druhy náplní a zabalíme buchty. Skládáme je do pekáče vymazaného máslem a promašťujeme.
  4. Buchty necháme v pekáči kynout, pak je na povrchu potřeme máslem a ve středně vyhřáté troubě je upečeme dočervena.
  5. Částečně prochladlé buchty vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
  6. Ještě teplé je podáváme.