Buchty domácí plněné
Ingredience
Citrony |
20 g |
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
100 g |
Droždí |
50 g |
Máslo čerstvé |
350 g |
Mléko polotučné |
700 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1500 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
120 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.
- Do zbylé prosáté mouky přidáme vejce, sůl, kůru z omytého citronu, polovinu dávky rozpuštěného vlažného másla, zbylé vlažné mléko a kvásek. Vše dobře propracujeme.
- Těsto necháme vykynout, potom je rozválíme na slabší plát a nakrájíme na čtverce asi 4x4cm. Do středu naneseme jednotlivé druhy náplní a zabalíme buchty. Skládáme je do pekáče vymazaného máslem a promašťujeme.
- Buchty necháme v pekáči kynout, pak je na povrchu potřeme máslem a ve středně vyhřáté troubě je upečeme dočervena.
- Částečně prochladlé buchty vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
- Ještě teplé je podáváme.