Telecí řízky se šunkou a sýrem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mozzarella |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
8 ks |
Telecí kýta |
600 g |
Vývar z hovězích kostí |
140 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí řízky naklepeme na tenké plátky. Máslo rozpálíme na hlubší pánvi, přidáme řízky a utřený česnek. Smažíme po obou stranách.
- Na každý řízek položíme plátek šunky, do pánve přilijeme sherry, vývar a snítku rozmarýnu. Zakryjeme a vaříme 10 minut na mírném ohni.
- Hotové řízky přendáme na zapékací mísu, na každý položíme plátek sýra. Šťávu z telecího masa přivedeme k varu, necháme vařit, aby se trochu vypařila.
- Řízky dáme na gril, sýr seroztaví. Z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu, nalijeme k masu a podáváme.