Telecí řízky se šunkou a sýrem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mozzarella 250 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 8 ks
Telecí kýta 600 g
Vývar z hovězích kostí 140 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí řízky naklepeme na tenké plátky. Máslo rozpálíme na hlubší pánvi, přidáme řízky a utřený česnek. Smažíme po obou stranách.
  2. Na každý řízek položíme plátek šunky, do pánve přilijeme sherry, vývar a snítku rozmarýnu. Zakryjeme a vaříme 10 minut na mírném ohni.
  3. Hotové řízky přendáme na zapékací mísu, na každý položíme plátek sýra. Šťávu z telecího masa přivedeme k varu, necháme vařit, aby se trochu vypařila.
  4. Řízky dáme na gril, sýr seroztaví. Z omáčky vyndáme snítku rozmarýnu, nalijeme k masu a podáváme.