Krůta na víně Marsala

Ingredience


Ančovičky konzervované 4 ks
Česnek 1 stroužek
Krůtí prsa 600 g
Majoránka 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mozzarella 120 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 140 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno Marsala 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krůtí prsa naklepeme, v hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, maso a opečeme z obou stran do hněda. Maso z pánve vyjmeme.
  2. Ančovičky, namočené v mléce, necháme okapat, poté je dobře propláchneme vodou, následně vysušíme. Na každou porci masa položíme plátek sýra, jednu ančovičku a kapary.
  3. Posypeme nasekanými bylinkami a vrátíme zpět na pánev.
  4. Maso smažíme 5 minut na středním plameni až je maso hotové, sýr se přitom rozpustí. Přendáme na talíř a udržujeme teplé. Pánev vrátíme zpátky na oheň, přilijeme víno, ze dna pánve odškrábneme připečenou šťávu. Snížíme plamen, přilijeme smetanu, dobře promícháme. Snížíme teplotu a nezakryté vaříme několik minut, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a pepřem. Maso před podáváním přelijeme omáčkou.