Krůtí kebaby

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Citrony 1 ks
Krůtí maso 1500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Šalvěj čerstvá 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větší míse smícháme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a maso.
  2. Promícháme, aby se maso obalilo a dáme přes noc do lednice.
  3. Slaninu překrojíme a některé kousky masa slaninou obalíme. Slaninu, zabalené maso a celé šalvějové listy střídavě napichujeme na jehly.
  4. Pečeme v troubě na 200°C asi 40 minut. Podléváme marinádou. Před podáváním polijeme kebaby zbytkem marinády a odkapanou šťávou. Podáváme s rýží nebo salátem.