Krůtí kebaby
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Citrony |
1 ks |
Krůtí maso |
1500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Šalvěj čerstvá |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větší míse smícháme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a maso.
- Promícháme, aby se maso obalilo a dáme přes noc do lednice.
- Slaninu překrojíme a některé kousky masa slaninou obalíme. Slaninu, zabalené maso a celé šalvějové listy střídavě napichujeme na jehly.
- Pečeme v troubě na 200°C asi 40 minut. Podléváme marinádou. Před podáváním polijeme kebaby zbytkem marinády a odkapanou šťávou. Podáváme s rýží nebo salátem.