Karamelizované pomeranče

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Pomeranče 4 ks
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Ostatní pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Proužky kůry necháme okapat a usušit.
  2. V hlubší pánvi smícháme cukr a 340 ml vody. Na středním plameni vaříme, až se cukr rozpustí. Usušené proužky přidáme na pánev.
  3. Sirup vaříme odkrytý asi 10 minut, až budou proužky lesklé, vyndáme na naolejovaný talíř. Pánev vrátíme na oheň a vaříme do zlatohnědé barvy. Odstavíme, přilijeme zbytek vody, vrátíme na oheň a vaříme, až se cukr rozpustí. Odstavíme a přimícháme brandy.
  4. Plátky pomeranče rozmístíme na mísu a polijeme vychladlým sirupem. Pomerančové proužky položíme navrch a necháme několik hodin nebo přes noc v lednici.