Smažený lilek s tzatziki

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Jogurt bílý 140 ml
Máta 2 kávová lžička
Ocet vinný 1 kávová lžička
Okurka salátová 0.25 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Lilek 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 5 mm kolečka, strany trochu nařízneme, obě strany posolíme a necháme 30 minut vypotit. Okurku lehce posolíme, necháme zatíženou okapat.
  2. Z plátků lilků i okurky omyjeme sůl, z okurky vymačkáme přebytečnou vodu.
  3. Mouku smícháme se solí a pepřem, lilky v této směsi obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky po obou stranách osmahneme. Vyjmeme, dáme na papírovou utěrku a lehce posolíme.
  4. Smícháme olej, ocet, utřený česnek, přimícháme jogurt a okurku. Před podáváním dáme lilky na talíř, přidáme tzatziki a ozdobíme listy máty.