Smažený lilek s tzatziki
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Jogurt bílý |
140 ml |
Máta |
2 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Okurka salátová |
0.25 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Lilek |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 5 mm kolečka, strany trochu nařízneme, obě strany posolíme a necháme 30 minut vypotit. Okurku lehce posolíme, necháme zatíženou okapat.
- Z plátků lilků i okurky omyjeme sůl, z okurky vymačkáme přebytečnou vodu.
- Mouku smícháme se solí a pepřem, lilky v této směsi obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky po obou stranách osmahneme. Vyjmeme, dáme na papírovou utěrku a lehce posolíme.
- Smícháme olej, ocet, utřený česnek, přimícháme jogurt a okurku. Před podáváním dáme lilky na talíř, přidáme tzatziki a ozdobíme listy máty.