Taramasalata
Ingredience
Chléb toastový |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kapří jikry |
60 g |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jikry vyndáme z blány, bílý chléb bez kůrky ponoříme do misky s vodou. Vymačkáme z něj většinu vody a přidáme ho k jikrám. Vlijeme citrónovou šťávu, cibuli a v mixéru vyšleháme hladký krém.
- Po částech přiléváme olej, hladkou taramasalatu přendáme do misky a zchladíme. Posypeme nasekanou petrželí a ozdobíme olivami. Podáváme s pečivem.