Koláč se špenátem a sýrem

Ingredience


Cibule 2 ks
Kopr čerstvý 3 polévková lžíce
Listové těsto 400 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 700 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 225 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto rozložíme do máslem vymazaného pekáče.
  2. Ze špenátu odkrojíme stonky, listy dobře omyjeme a nakrájíme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Vložíme špenát a na středním ohni vaříme asi 5 minut, až se odpaří tekutina.
  4. Zchladíme, přidáme kopr, vejce, sůl, pepř a sýr.
  5. Na těsto dáme náplň, zakryjeme dalším plátem těsta, potřeme máslem a plát nařežeme do tvaru kosočtverce.
  6. Pokropíme vodou a pečeme 40 minut do zlatova. Necháme chvíli vychladnout, nařežeme na porce.