Koláč se špenátem a sýrem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Listové těsto |
400 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
700 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
225 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto rozložíme do máslem vymazaného pekáče.
- Ze špenátu odkrojíme stonky, listy dobře omyjeme a nakrájíme.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Vložíme špenát a na středním ohni vaříme asi 5 minut, až se odpaří tekutina.
- Zchladíme, přidáme kopr, vejce, sůl, pepř a sýr.
- Na těsto dáme náplň, zakryjeme dalším plátem těsta, potřeme máslem a plát nařežeme do tvaru kosočtverce.
- Pokropíme vodou a pečeme 40 minut do zlatova. Necháme chvíli vychladnout, nařežeme na porce.