Venkovský řecký salát
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
90 g |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika sterilovaná |
6 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
120 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mixéru dobře rozmixujeme olej, česnek, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
- Hlávkový salát nakrájíme na jemno, dáme do mísy a naskládáme na něj zeleninu a kostičky sýra.
- Zalijeme zálivkou a posypeme oregánem.