Smažené ryby s česnekovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chléb toastový |
200 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Ančovička - filety |
900 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku se špetkou soli dáme do mísy, přiléváme vodu tak, aby se vytvořilo velmi tuhé těsto.
- V hluboké pánvi rozpálíme olej, vezmeme 3 ryby a ponoříme je do těsta, ocásky pevně stiskneme, aby se vytvořil vějířek. Pomalu ponoříme do oleje, smažíme, až jsou křupavé a zlatavé.
- Plátky chleba bez kůrky namáčíme asi 10 minut ve vodě, vymačkáme, spolu s česnekem a citrónovou šťávou vložíme do mixéru, v tenkém pramínku přiléváme olej. Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme vodu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
- Ryby upravíme na talíři, polijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.