Smažené ryby s česnekovou omáčkou

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb toastový 200 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Ančovička - filety 900 g
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku se špetkou soli dáme do mísy, přiléváme vodu tak, aby se vytvořilo velmi tuhé těsto.
  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vezmeme 3 ryby a ponoříme je do těsta, ocásky pevně stiskneme, aby se vytvořil vějířek. Pomalu ponoříme do oleje, smažíme, až jsou křupavé a zlatavé.
  3. Plátky chleba bez kůrky namáčíme asi 10 minut ve vodě, vymačkáme, spolu s česnekem a citrónovou šťávou vložíme do mixéru, v tenkém pramínku přiléváme olej. Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme vodu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
  4. Ryby upravíme na talíři, polijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.