Grilovaná ryba
Ingredience
Cejn velký |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vinné listy |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cejny (nebo jiné celé ryby) vykucháme, dobře opláchneme, osušíme, dutiny vysypeme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou, dovnitř vložíme snítky bylinek.
- Po straně ryb uděláme 3 šikmé zářezy. Položíme na grilovací mřížku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Grilujeme z obou stran, až je ryba křupavá. Z každé strany asi 8 - 10 minut, záleží na velikosti ryb.
- Vinné listy ve slaném nálevu nejprve omyjeme, čerstvé přelijeme vroucí vodou a necháme stát asi 10 minut. Osušíme, necháme vychladnout.
- Servírovací mísu nebo talíř vyložíme listy, ryby na ně položíme a ozdobíme klínky citrónu.