Řezy mandlové
Ingredience
Cukr moučkový |
140 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Cukr krupice |
140 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Mandle |
140 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g |
Mouka pšeničná hrubá |
62.5 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cukr s vanilkou utřeme s máslem do pěny, přisypeme nastrouhané mandle, tuhý sníh z bílků a zaprášíme moukou. Řádně promícháme.
- Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, směs do ní naplníme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
- Příprava polevy: cukr prosijeme, utřeme se žloutky do husté pěny. Hotovou polevou potíráme ještě na vlahý moučník, rychleji oschne.