Řezy mandlové

Ingredience


Cukr moučkový 140 g
Cukr vanilka 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Cukr krupice 140 g
Cukr vanilka 1 ks
Mandle 140 g
Máslo čerstvé 140 g
Mouka pšeničná hladká T 650 70 g
Mouka pšeničná hrubá 62.5 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr s vanilkou utřeme s máslem do pěny, přisypeme nastrouhané mandle, tuhý sníh z bílků a zaprášíme moukou. Řádně promícháme.
  2. Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, směs do ní naplníme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut.
  3. Příprava polevy: cukr prosijeme, utřeme se žloutky do husté pěny. Hotovou polevou potíráme ještě na vlahý moučník, rychleji oschne.