Polévka slepičí
Ingredience
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Slepice |
0.5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou polovinu slepice rozčtvrtíme, křídlo i stehno nakrojíme v kloubu.
- Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, až bude zcela ponořena. Osolíme,přidáme celou cibuli a vaříme skoro do měkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a dovaříme do měkka.
- Slepici z vývaru vyndáme, vývar zcedíme a zavaříme s nudlemi. Po odstavení posypeme petrželovou natí a popřípadě přidáme nakrájené slepičí maso.