Polévka slepičí

Ingredience


Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Květák 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Pórek 1 ks
Slepice 0.5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou polovinu slepice rozčtvrtíme, křídlo i stehno nakrojíme v kloubu.
  2. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, až bude zcela ponořena. Osolíme,přidáme celou cibuli a vaříme skoro do měkka. Přidáme nakrájenou zeleninu a dovaříme do měkka.
  3. Slepici z vývaru vyndáme, vývar zcedíme a zavaříme s nudlemi. Po odstavení posypeme petrželovou natí a popřípadě přidáme nakrájené slepičí maso.