Gaspacho
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 kávová lžička |
Rajčata |
8 ks |
Sůl |
1 špetka |
Veka |
100 g |
Voda pitná |
850 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
- Směs mixujeme, dokud není hladká.
- Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu.
- Necháme nejméně 2 hodiny vychladit.
- Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou.