Gaspacho

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 kávová lžička
Rajčata 8 ks
Sůl 1 špetka
Veka 100 g
Voda pitná 850 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hlubší míse smícháme zeleninu nakrájenou na kousky s rozdrobenou vekou. Dobře promícháme, přilijeme olej, vodu, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
  2. Směs mixujeme, dokud není hladká.
  3. Přelijeme do nádoby a postupně ručně zašleháme olej. Dolijeme tolik rajské šťávy, aby polévka získala hezkou červenou barvu.
  4. Necháme nejméně 2 hodiny vychladit.
  5. Před podáváním našleháme, aby se všechny složky dobře promíchaly. Polévku ozdobíme dle chuti nakrájenou zeleninou.