Salát z opečených paprik

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 6 polévková lžíce
Paprika červená 6 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a bílou dužinu. Dlaní papriky zploštíme a slupku potřeme olejem. Vložíme na mřížku pod gril. Grilujeme, než papriky na povrchu zhnědnou, neobracíme.
  2. Papriky zabalíme do utěrky a necháme asi 20 minut stát. Rozbalíme, ostrým nožem sloupneme slupku. Nakrájíme na nudličky nebo na kousky cca 2,5 cm.
  3. Zbývající olej smícháme s octem, solí a pepřem. Papriky dáme do servírovací mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme nasekaným česnekem a cibulí, před podáváním necháme asi 30 minut odležet.