Salát z opečených paprik
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
6 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a bílou dužinu. Dlaní papriky zploštíme a slupku potřeme olejem. Vložíme na mřížku pod gril. Grilujeme, než papriky na povrchu zhnědnou, neobracíme.
- Papriky zabalíme do utěrky a necháme asi 20 minut stát. Rozbalíme, ostrým nožem sloupneme slupku. Nakrájíme na nudličky nebo na kousky cca 2,5 cm.
- Zbývající olej smícháme s octem, solí a pepřem. Papriky dáme do servírovací mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme nasekaným česnekem a cibulí, před podáváním necháme asi 30 minut odležet.