Smažené brambory s tymiánem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř citronový |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vegeta |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky a osušíme. Citrony omyjeme horkou vodou, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
- V teflonové pánvi rozehřejeme máslo s olejem a na tuku necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme citronovou kůru a šťávu, přidáme plátky brambor, promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme vegetou. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Každých 10 minut brambory obrátíme a promícháme.
- Před koncem dušení posypeme pokrm lístky tymiánu, dodusíme a ihned podáváme.