Smažené brambory s tymiánem

Ingredience


Brambory 600 g
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř citronový 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vegeta 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky a osušíme. Citrony omyjeme horkou vodou, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
  2. V teflonové pánvi rozehřejeme máslo s olejem a na tuku necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Vmícháme citronovou kůru a šťávu, přidáme plátky brambor, promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme vegetou. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Každých 10 minut brambory obrátíme a promícháme.
  3. Před koncem dušení posypeme pokrm lístky tymiánu, dodusíme a ihned podáváme.