Jablka v županu
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Hrozinky |
20 g |
Jablka |
1000 g |
Listové těsto |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Skořice mletá |
2 g |
Vejce slepičí |
40 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Listové těsto rozválíme na tenčí plát a nakrájíme na 10-20 čtverců - podle velikosti jablek.
- Na čtverce položíme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená celá jablka, posypeme je moučkovým cukrem se skořicí a do otvorů po jádřincích vsypeme zbylý cukr se skořicí a omyté a spařené rozinky.
- Na rozích těsto potřeme rozmíchaným vejcem, těsto přeložíme přes jablka, zabalíme a opět potřeme rozmíchaným vejcem.
- Jablka upečeme v horké troubě dozlatova - nejprve prudčeji zapečeme a dopékáme volněji.
- Nakonec pečená, ještě teplá jablka posypeme moučkovým cukrem.
- Ihned podáváme.