Jablka v županu

Ingredience


Cukr moučkový 150 g
Hrozinky 20 g
Jablka 1000 g
Listové těsto 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Skořice mletá 2 g
Vejce slepičí 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto rozválíme na tenčí plát a nakrájíme na 10-20 čtverců - podle velikosti jablek.
  2. Na čtverce položíme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená celá jablka, posypeme je moučkovým cukrem se skořicí a do otvorů po jádřincích vsypeme zbylý cukr se skořicí a omyté a spařené rozinky.
  3. Na rozích těsto potřeme rozmíchaným vejcem, těsto přeložíme přes jablka, zabalíme a opět potřeme rozmíchaným vejcem.
  4. Jablka upečeme v horké troubě dozlatova - nejprve prudčeji zapečeme a dopékáme volněji.
  5. Nakonec pečená, ještě teplá jablka posypeme moučkovým cukrem.
  6. Ihned podáváme.