Králík se šafránem a rozinkami

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Česnek 6 stroužek
Cibule 500 g
Hrozinky 25 g
Králičí maso 1200 g
Olej olivový 8 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Šafrán 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osušíme a potřeme solí a cayenským pepřem.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a králičí maso na něm po všech stranách opečeme. Porce vyjmeme a necháme na teplém místě.
  3. Oloupaný, na plátky nakrájený česnek spolu s kolečky cibule přidáme do pekáče a na výpeku krátce osmažíme. Vložíme zpět porce králíka a pokryjeme je polovinou opečené cibule. Přilijeme víno rozmíchané se šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkové listy. Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.