Králík se šafránem a rozinkami
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
500 g |
Hrozinky |
25 g |
Králičí maso |
1200 g |
Olej olivový |
8 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Šafrán |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osušíme a potřeme solí a cayenským pepřem.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a králičí maso na něm po všech stranách opečeme. Porce vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Oloupaný, na plátky nakrájený česnek spolu s kolečky cibule přidáme do pekáče a na výpeku krátce osmažíme. Vložíme zpět porce králíka a pokryjeme je polovinou opečené cibule. Přilijeme víno rozmíchané se šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkové listy. Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.