Jablka ve vinném sirupu
Ingredience
Calvados |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
100 g |
Hřebíček |
1 ks |
Jablka |
12 ks |
Skořice celá |
2 ks |
Víno červené |
750 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jablka oloupeme (stopky jim ponecháme) a vložíme do kastrolu.
- Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs přelijeme do kastrolu s jablky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
- Jablka vyjmeme a urovnáme do mísy. Vývar z vína vaříme bez pokličky, dokud se nesvaří na lehký sirup.
- Ještě horký sirup nalijeme na jablka v míse a vše necháme vychladnout. Jablka přitom alespoň dvakrát obrátíme.