Jablka ve vinném sirupu

Ingredience


Calvados 2 polévková lžíce
Cukr krupice 100 g
Hřebíček 1 ks
Jablka 12 ks
Skořice celá 2 ks
Víno červené 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme (stopky jim ponecháme) a vložíme do kastrolu.
  2. Za občasného míchání vaříme víno, cukr, skořici, hřebíček a pálenku, dokud se cukr nerozpustí. Potom směs přelijeme do kastrolu s jablky a pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
  3. Jablka vyjmeme a urovnáme do mísy. Vývar z vína vaříme bez pokličky, dokud se nesvaří na lehký sirup.
  4. Ještě horký sirup nalijeme na jablka v míse a vše necháme vychladnout. Jablka přitom alespoň dvakrát obrátíme.