Kedlubny s bazalkovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Kedlubna 4 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 300 ml
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zakysanou smetanu rozšleháme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
  2. Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. V kastrolu na rozehřátém másle je za stálého míchání opékáme asi 2 minuty a potom je osolíme. Kedlubny zalijeme vývarem a ochucenou smetanou a 2 minuty zvolna podusíme. Odstavíme z plotny.
  3. Omytou bazalku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním vmícháme do omáčky.
  4. Kedlubny s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.