Kedlubny s bazalkovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Kedlubna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
300 ml |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zakysanou smetanu rozšleháme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
- Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. V kastrolu na rozehřátém másle je za stálého míchání opékáme asi 2 minuty a potom je osolíme. Kedlubny zalijeme vývarem a ochucenou smetanou a 2 minuty zvolna podusíme. Odstavíme z plotny.
- Omytou bazalku nakrájíme na nudličky a krátce před podáváním vmícháme do omáčky.
- Kedlubny s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.