Rajčatové crostini s mozzarellou

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 4 krajíc
Cibulka jarní 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mozzarella 250 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný česnek najemno nasekáme, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme ji na plátky.
  2. Krajíčky chleba pomažeme máslem a posypeme nasekaným česnekem. Obložíme je rajčaty, mozzarellou a kolečky cibulky. Chleby urovnáme na plech vymazaný olivovým olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  3. Crostini vyjmeme z trouby, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.