Rajčatové crostini s mozzarellou
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
4 krajíc |
Cibulka jarní |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mozzarella |
250 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný česnek najemno nasekáme, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme ji na plátky.
- Krajíčky chleba pomažeme máslem a posypeme nasekaným česnekem. Obložíme je rajčaty, mozzarellou a kolečky cibulky. Chleby urovnáme na plech vymazaný olivovým olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- Crostini vyjmeme z trouby, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.