Bavorské knedlíky

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
Žemle tuková 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem. Necháme je namočené asi 10 minut.
  2. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme omytou, nasekanou petrželku.
  3. Cibuli s petrželkou prohněteme s namočenými žemlemi a s vejci. Osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme z hmoty 12 knedlíků. Pokud je hmota příliš měkká, přidáme do ní lžíci polohrubé mouky.
  4. Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 20 minut.
  5. Uvařené knedlíky vyjmeme a po okapání ihned podáváme.