Bavorské knedlíky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
Žemle tuková |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem. Necháme je namočené asi 10 minut.
- Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přidáme omytou, nasekanou petrželku.
- Cibuli s petrželkou prohněteme s namočenými žemlemi a s vejci. Osolíme, opepříme a mokrýma rukama vytvarujeme z hmoty 12 knedlíků. Pokud je hmota příliš měkká, přidáme do ní lžíci polohrubé mouky.
- Knedlíky vložíme do vařící osolené vody, teplotu snížíme a vaříme zvolna asi 20 minut.
- Uvařené knedlíky vyjmeme a po okapání ihned podáváme.