Jahodový dort z plátů
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Jahody zahradní |
200 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mléko polotučné |
0.2 l |
Mouka polohrubá |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Tuk rostlinný |
3 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mléko s moukou a máslem smícháme a šleháme na ohni do zhoustnutí. Poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme vychladlou směs a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, potřeme je tukem a zaprášíme polohrubou moukou.
- Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme, rozetřeme na připravené pláty z pečicího papíru a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Papír sejmeme z ještě vlahých plátů, na jeden naneseme našlehanou a moučkovým cukrem oslazenou smetanu smíchanou s nakrájenými jahodami (třetinu množství), překryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Stejným způsobem ozdobíme i povrch dortu.