Rajčatové plátky v oříškovém obalu

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Ořechy lískové 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 1000 g
Strouhanka 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá rajčata nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  2. Plátky rajčat obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a mletých oříšků.
  3. Obalené plátky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji postupně po obou stranách asi 4 minuty dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
  4. Pokrm upravíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.