Srnčí hřbet čokoládový

Ingredience


Čokoláda mléčná 100 g
Cukr krupice 100 g
Mandle 100 g
Marmeláda jahodová 1 šálek
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 3 polévková lžíce
Poleva čokoládová 1 hrnek
Vanilka mletá 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přimícháme změklou čokoládu a vanilku. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků s oloupanými nastrouhanými mandlemi.
  2. Vroubkovanou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a pečeme v nepředehřáté troubě 40 minut.
  3. Hotový hřbet vyklopíme, mírně potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Ještě, než poleva zaschne, zapícháme do ní oloupané a na plátky nakrájené mandle.