Srnčí hřbet čokoládový
Ingredience
Čokoláda mléčná |
100 g |
Cukr krupice |
100 g |
Mandle |
100 g |
Marmeláda jahodová |
1 šálek |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce |
Poleva čokoládová |
1 hrnek |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo utřeme se žloutky a cukrem, přimícháme změklou čokoládu a vanilku. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků s oloupanými nastrouhanými mandlemi.
- Vroubkovanou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, naplníme těstem a pečeme v nepředehřáté troubě 40 minut.
- Hotový hřbet vyklopíme, mírně potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Ještě, než poleva zaschne, zapícháme do ní oloupané a na plátky nakrájené mandle.