Pálivá kyselá polévka

Ingredience


Bambusové výhonky 30 g
Chilli omáčka 2 kávová lžička
Cibule 3 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Houby sušené 3 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 60 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 0.5 kávová lžička
Omáčka ústřicová 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso libové 60 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Libové vepřové maso nakrájíme na nudličky o délce 5 cm a síle 0.5 cm.
  2. Sušené čínské houby namočíme do vařící vody, dokud nezměknou. Maso dáme do velkého kastrolu spolu s oloupanými, syrovými krevetami a vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme asi 5 minut. Přidáme bambusové výhonky, nasekanou cibuli, cukr, chilli omáčku, ocet, sojovou a ústřicovou omáčku. Zalijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme ještě 2 minuty.
  3. Stáhneme z ohně a postupně zašleháme vejce, aby se utvořila sraženina. Lžíci polévky smícháme se škrobem a vodou a za stálého míchání vlijeme do polévky.
  4. Polévku vrátíme na oheň a zvolna vaříme 1 minutu, dokud nezhoustne. Ihned podáváme.