Pálivá kyselá polévka
Ingredience
Bambusové výhonky |
30 g |
Chilli omáčka |
2 kávová lžička |
Cibule |
3 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Houby sušené |
3 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
60 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
0.5 kávová lžička |
Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso libové |
60 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Libové vepřové maso nakrájíme na nudličky o délce 5 cm a síle 0.5 cm.
- Sušené čínské houby namočíme do vařící vody, dokud nezměknou. Maso dáme do velkého kastrolu spolu s oloupanými, syrovými krevetami a vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme asi 5 minut. Přidáme bambusové výhonky, nasekanou cibuli, cukr, chilli omáčku, ocet, sojovou a ústřicovou omáčku. Zalijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme ještě 2 minuty.
- Stáhneme z ohně a postupně zašleháme vejce, aby se utvořila sraženina. Lžíci polévky smícháme se škrobem a vodou a za stálého míchání vlijeme do polévky.
- Polévku vrátíme na oheň a zvolna vaříme 1 minutu, dokud nezhoustne. Ihned podáváme.