Čou mein s vepřovým masem a krevetami

Ingredience


Hovězí roštěnka vys. peč. 225 g
Hrášek 60 g
Krevety tygří - loupané 120 g
Mrkev kořen 1 ks
Nudle čínské vaječné 225 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Sójové výhonky 90 g
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čínské nudle uvaříme ve vodě, propláchneme pod horkou vodou a necháme okapat.
  2. Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na tenké nudličky a smažíme asi 5 minut, dokud není téměř měkké. Přidáme nastrouhanou mrkev a smažíme ještě asi 2 minuty.
  3. Červené papriky zbavíme středu a semen, nakrájíme na plátky a spolu s hráškem, sojovými výhonky, vínem a sojovou omáčkou přidáme do woku. Smažíme asi 2 minuty.
  4. Spojíme s nudlemi a předem vařenými, oloupanými krevetami a mícháme na prudkém ohni asi 2 minuty. Ihned podáváme.