Čou mein s vepřovým masem a krevetami
Ingredience
Hovězí roštěnka vys. peč. |
225 g |
Hrášek |
60 g |
Krevety tygří - loupané |
120 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle čínské vaječné |
225 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Sójové výhonky |
90 g |
Víno rýžové čínské |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čínské nudle uvaříme ve vodě, propláchneme pod horkou vodou a necháme okapat.
- Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na tenké nudličky a smažíme asi 5 minut, dokud není téměř měkké. Přidáme nastrouhanou mrkev a smažíme ještě asi 2 minuty.
- Červené papriky zbavíme středu a semen, nakrájíme na plátky a spolu s hráškem, sojovými výhonky, vínem a sojovou omáčkou přidáme do woku. Smažíme asi 2 minuty.
- Spojíme s nudlemi a předem vařenými, oloupanými krevetami a mícháme na prudkém ohni asi 2 minuty. Ihned podáváme.