Kuřecí maso s houbami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Houby sušené |
12 ks |
Kuřecí prsa |
450 g |
Olej rostlinný |
280 ml |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rýžový škrob |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
2 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
280 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem.
- Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň.
- Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku.
- Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu.
- Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá.
- Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží.