Kuřecí maso s houbami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Houby sušené 12 ks
Kuřecí prsa 450 g
Olej rostlinný 280 ml
Olej sezamový 2 kávová lžička
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rýžový škrob 1 polévková lžíce
Solamyl 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Víno bílé 2 kávová lžička
Vývar drůbeží 280 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem.
  2. Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň.
  3. Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku.
  4. Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu.
  5. Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá.
  6. Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží.