Mražený kávový krém

Ingredience


Cukr krupice 8 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Káva instantní 2 šálek
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme 300 ml smetany a uložíme ji do chladničky. Zbylou smetanu rozehřejeme v hrnci.
  2. V nerezové míse rozmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Misku vložíme do horké vodní lázně a suroviny šleháme do hustého krému. Postupně zašleháme horkou smetanu a espreso. Vyjmeme z lázně a šleháme dále do vychladnutí. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
  3. Kávový krém rozdělíme do 4 menších šálků a mrazíme asi 4 hodiny. Před podáváním krém vyjmeme z mrazničky a necháme asi 5 minut stát.
  4. Dezert podáváme pocukrovaný a posypaný kakaem. Můžeme ozdobit kávovými zrnky.