Mražený kávový krém
Ingredience
Cukr krupice |
8 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Káva instantní |
2 šálek |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ušleháme 300 ml smetany a uložíme ji do chladničky. Zbylou smetanu rozehřejeme v hrnci.
- V nerezové míse rozmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Misku vložíme do horké vodní lázně a suroviny šleháme do hustého krému. Postupně zašleháme horkou smetanu a espreso. Vyjmeme z lázně a šleháme dále do vychladnutí. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
- Kávový krém rozdělíme do 4 menších šálků a mrazíme asi 4 hodiny. Před podáváním krém vyjmeme z mrazničky a necháme asi 5 minut stát.
- Dezert podáváme pocukrovaný a posypaný kakaem. Můžeme ozdobit kávovými zrnky.