Telecí řízky s vinnou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cuketa 600 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 4 ks
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Fontina 100 g
Telecí kýta 600 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na 2 lžících rozehřátého másla a vyjmeme.
  2. Do pánve přidáme 2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem a omáčku povaříme. Vložíme řízky, přidáme bobkové listy a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
  3. Na zbylém oleji opečeme omyté, na plátky nakrájené cukety. Osolíme je, opepříme a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Přidáme řízky, šalotku a omyté lístky šalvěje nakrájené na nudličky. Zalijeme omáčkou, poklademe sýrem nakrájeným na plátky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.