Telecí řízky s vinnou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cuketa |
600 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
4 ks |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Fontina |
100 g |
Telecí kýta |
600 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, zlehka je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na 2 lžících rozehřátého másla a vyjmeme.
- Do pánve přidáme 2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem a omáčku povaříme. Vložíme řízky, přidáme bobkové listy a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
- Na zbylém oleji opečeme omyté, na plátky nakrájené cukety. Osolíme je, opepříme a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Přidáme řízky, šalotku a omyté lístky šalvěje nakrájené na nudličky. Zalijeme omáčkou, poklademe sýrem nakrájeným na plátky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.