Kedlubny v citronové omáčce
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Kedlubna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vývar z hovězích kostí |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy nasekáme a odložíme stranou.
- Plátky kedluben, oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, rozpůlené žampiony podusíme na másle. Přidáme citronovou kůru a šťávu, přilijeme vývar a vaříme asi 7 minut. Potom vmícháme jíšku, necháme krátce přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme.
- Zeleninu podáváme posypanou kedlubnovými listy a nastrouhaným sýrem.
- Vhodnou přílohou jsou široké nudle.