Kedlubny v citronové omáčce

Ingredience


Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Jíška instantní 1 polévková lžíce
Kedlubna 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 40 g
Vývar z hovězích kostí 200 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Listy nasekáme a odložíme stranou.
  2. Plátky kedluben, oloupanou, nasekanou cibuli a očištěné, rozpůlené žampiony podusíme na másle. Přidáme citronovou kůru a šťávu, přilijeme vývar a vaříme asi 7 minut. Potom vmícháme jíšku, necháme krátce přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Zeleninu podáváme posypanou kedlubnovými listy a nastrouhaným sýrem.
  4. Vhodnou přílohou jsou široké nudle.